Salát z nakládané řepy
50 min.
Ingredience
- 500mililitrůBalsamico ocet
- 1kusCitronová kůra
- 13gramůCukr krupice
- 1špetkaTymián sušený
- 1kusBobkový list
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 120mililitrůOlej olivový
- 2kusyCibule
- 2kusyČekanka
- 1špetkaPažitka
- 1kilogramČervená řepa
- 1stroužekČesnek
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
20 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou řepu vaříme 20-25 minut, dokud nezměkne. Poté ji oloupeme a nakrájíme na slabé plátky.
- 2V hrnci povaříme asi 3 minuty ocet, citronovou kůru a cukr. Přidáme řepu, důkladně promícháme a povaříme další 2 minuty. Řepu pak přemístíme do mísy, přidáme tymián, česnek, cibuli nakrájenou na plátky, bobkový list a promícháme.
- 3Zbylý nálev v hrnci vaříme ještě tak dlouho, dokud se neodpaří na množství jednoho šálku a tím pak zalijeme řepu v míse, necháme vychladnout a odložíme na 3-14 dní uležet v chladničce.
- 4Vyjmeme 15 minut před podáváním, odstraníme česnek, bobkový list, tymián, opepříme a osolíme. Omyjeme čekanku a rozebereme ji na jednotlivé listy, které rozložíme na talíře. Navrch dáme porci řepy s cibulí, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme pokrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.