Salát z nakládané řepy

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
20 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou řepu vaříme 20-25 minut, dokud nezměkne. Poté ji oloupeme a nakrájíme na slabé plátky.
  • 2
    V hrnci povaříme asi 3 minuty ocet, citronovou kůru a cukr. Přidáme řepu, důkladně promícháme a povaříme další 2 minuty. Řepu pak přemístíme do mísy, přidáme tymián, česnek, cibuli nakrájenou na plátky, bobkový list a promícháme.
  • 3
    Zbylý nálev v hrnci vaříme ještě tak dlouho, dokud se neodpaří na množství jednoho šálku a tím pak zalijeme řepu v míse, necháme vychladnout a odložíme na 3-14 dní uležet v chladničce.
  • 4
    Vyjmeme 15 minut před podáváním, odstraníme česnek, bobkový list, tymián, opepříme a osolíme. Omyjeme čekanku a rozebereme ji na jednotlivé listy, které rozložíme na talíře. Navrch dáme porci řepy s cibulí, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme pokrájenou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.