Salát z okurek, rajčat a krůtího masa
40 min.
Ingredience
- 200gramůOkurka salátová
- 300gramůRajčata
- 1kusPaprika zelená
- 1,2litryVoda pitná
- 300gramůKrůtí prsa
- 300gramůBrambory
- Na zálivku
- 50mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 60mililitrůVývar slepičí
- 0,25lžičkaSůl
- 150mililitrůMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
37 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce v 600 ml vody doměkka, slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Omyté krůtí maso uvaříme ve zbylé vodě a nakrájíme na kostičky. Rajčata a papriku bez semen nakrájíme na kostičky. Okurku oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
- 3Zálivku připravíme smícháním octa, soli, pepře, slepičího vývaru, smetany, majonézy a petrželové nati nasekané najemno.
- 4V míse promícháme brambory, rajčata, okurky, papriku a maso. Přelijeme zálivkou a necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.