Salát z okurek s uzeným masem
45 min.
Ingredience
- 200gramůOkurka salátová
- 250gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 250gramůVepřová uzená plec
- 200gramůRajčata
- 2kusyPaprika zelená
- 0,5lžícePažitka
- 0,5lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceKopr čerstvý
- Na zálivku
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 40mililitrůOlej olivový
- 0,25lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
27 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce v půllitru vody doměkka, scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Uzené maso vložíme do zbylé vroucí vody a vaříme doměkka. Poté maso vyjmeme, necháme prochladnout a nakrájíme na nudličky. Okurku oloupeme a nakrájíme na nudličky.
- 3Z rajčat a paprik vykrojíme semena a zeleninu nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať, pažitku a kopr nasekáme najemno.
- 4Všechnu zeleninu vložíme do mísy a promícháme se zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit.
- 5Na zálivku v misce promícháme smetanu, olej, sůl, pepř, hořčici a cukr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.