Salát z rukoly se studenými kachními prsy
33 min.
Ingredience
- 4kusyKachní prsa
- 5kusůRozmarýn čerstvý
- 5lžicOlej olivový
- 150mililitrůOcet Sherry
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůRukola
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžíceLimetková šťáva
- 24kusůOlivy černé
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
67 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
20 g
Cukr
110 mg
Postup přípravy
- 1Kůži na kachních prsou nařízneme. Rozmarýn a česnek vložíme do mísy a na ně položíme kachní prsa kůží dolů. Smícháme 3 lžíce oleje, ocet se sherry, sůl a pepř a přelijeme do mísy.
- 2Kachní prsa necháme 4 hodiny marinovat. Po 4 hodinách je vyjmeme z marinády, na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a kachní prsa na něm opečeme z každé strany 4 minuty. Přidáme marinádu a olivy a vše vaříme dalších 5 minut. Pokrm necháme vychladnout.
- 3Opláchneme rukolu a upravíme ji na talíře, nastrouháme na ni parmazán. Maso nakrájíme na plátky a společně s olivami upravíme na rukolu. Před podáváním pokapeme limetkovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.