Salát z rukoly se studenými kachními prsy

33 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
67 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
20 g
Cukr
110 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kůži na kachních prsou nařízneme. Rozmarýn a česnek vložíme do mísy a na ně položíme kachní prsa kůží dolů. Smícháme 3 lžíce oleje, ocet se sherry, sůl a pepř a přelijeme do mísy.
  • 2
    Kachní prsa necháme 4 hodiny marinovat. Po 4 hodinách je vyjmeme z marinády, na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a kachní prsa na něm opečeme z každé strany 4 minuty. Přidáme marinádu a olivy a vše vaříme dalších 5 minut. Pokrm necháme vychladnout.
  • 3
    Opláchneme rukolu a upravíme ji na talíře, nastrouháme na ni parmazán. Maso nakrájíme na plátky a společně s olivami upravíme na rukolu. Před podáváním pokapeme limetkovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.