Salát z těstovin s brokolicí
40 min.
Ingredience
- 250gramůTěstoviny Conchiglie
- 1špetkaSůl
- 300gramůBrokolice
- 1kusFeferony
- 1stroužekČesnek
- 3litryVoda pitná
- 150gramůRajčata Cherry
- Na zálivku
- 100gramůSýr Gorgonzola
- 4lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 3lžíceOcet bílý vinný
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
198 mg
Postup přípravy
- 1Podle návodu na obalu si uvaříme v osolené vodě těstoviny. Poté je scedíme a propláchneme studenou vodou.
- 2Brokolici rozebereme na jednotlivé růžičky. Vložíme ji do hrnce a v osolené vodě ji uvaříme doměkka. Scedíme z ní vodu a zchladíme ji studenou vodou.
- 3Cherry rajčata opláchneme a pokrájíme na čtvrtiny. Feferonku a oloupaný česnek nasekáme nadrobno.
- 4Přichystáme si zálivku. V misce rozmačkáme gorgonzolu, přilijeme k ní smetanu, olej a ocet a promícháme. Osolíme a opepříme.
- 5Promícháme těstoviny, čtvrtky rajčat, růžičky brokolice, nasekaný česnek a feferonku. Přelijeme zálivkou a promícháme. Necháme alespoň hodinu odležet, pak podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.