Salát z těstovin s mořskými plody
40 min.

Ingredience
- 250gramůTěstoviny Rigatoni
- 2špetkySůl
- 6lžicOlej olivový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusFeferony
- 3kusyRajčata
- 300gramůMořské plody mix
- 1špetkaŠafrán
- 5lžicVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůBazalka
- 50gramůKopr čerstvý
- 2litryVoda pitná
- 3lžíceOcet vinný
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Necháme rozmrazit mořské plody.
- 2Podle návodu na obalu v osolené vodě uvaříme těstoviny. Pak je scedíme a opláchneme studenou vodou. Necháme je na sítu okapat a vsypeme do misky, přidáme 2 lžíce oleje a 2 lžíce octa.
- 3Oloupeme cibuli a česnek, nasekáme je nadrobno. Feferonku také nasekáme na malé kousky. Vroucí vodou spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Vydlabeme semínka a dužninu pokrájíme na drobné kousky.
- 4Zbytek oleje vlijeme na pánev a rozehřejeme. Vhodíme na olej cibuli a česnek. Rozmrazené mořské plody přidáme do pánve. Přidáme sůl, šafrán a kari koření. Dusíme 6 minut, pak přilijeme víno a dusíme další 4 minuty. Odstraníme z plotny.
- 5Počkáme, dokud plody nevychladnou, pak do nich vmícháme kostičky rajčat a těstoviny. Přidáme sůl, pepř a případně i ocet. Necháme salát alespoň hodinu v chladnu odležet a pak ho posypeme nasekaným koprem a bazalkou. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.