Salát z těstovin s mořskými plody

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Necháme rozmrazit mořské plody.
  • 2
    Podle návodu na obalu v osolené vodě uvaříme těstoviny. Pak je scedíme a opláchneme studenou vodou. Necháme je na sítu okapat a vsypeme do misky, přidáme 2 lžíce oleje a 2 lžíce octa.
  • 3
    Oloupeme cibuli a česnek, nasekáme je nadrobno. Feferonku také nasekáme na malé kousky. Vroucí vodou spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Vydlabeme semínka a dužninu pokrájíme na drobné kousky.
  • 4
    Zbytek oleje vlijeme na pánev a rozehřejeme. Vhodíme na olej cibuli a česnek. Rozmrazené mořské plody přidáme do pánve. Přidáme sůl, šafrán a kari koření. Dusíme 6 minut, pak přilijeme víno a dusíme další 4 minuty. Odstraníme z plotny.
  • 5
    Počkáme, dokud plody nevychladnou, pak do nich vmícháme kostičky rajčat a těstoviny. Přidáme sůl, pepř a případně i ocet. Necháme salát alespoň hodinu v chladnu odležet a pak ho posypeme nasekaným koprem a bazalkou. Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.