Salát z tofu
25 min.
Ingredience
- 1decilitrVoda pitná
- 250gramůSýr sójový - Tofu
- 1špetkaPetržel - nať
- 4kusyRajčata
- 3kusyCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 100gramůOlivy nakládané
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytou zeleninu očistíme, rajčata a cibulky nakrájíme na malé kousky.
- 2V menší misce připravíme zálivku - z vody, olivového oleje, cukru, soli a pepře.
- 3Citron rozpůlíme a z jedné půlky vymačkáme šťávu, kterou dáme do zálivky.
- 4Do salátové mísy dáme nakrájená rajčata a cibulky, přidáme opláchnutý špenát, zelené olivy.
- 5Nakrájené tofu přidáme až nakonec.
- 6Salát promícháme, zalijeme ho zálivkou a dokořeníme barevným pepřem.
- 7Nakonec ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.