Salát ze zeleného hrášku a sýrem Feta
20 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 2kusyCibule červená
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 400gramůSýr Feta
- 200gramůOlivy bez pecky
- 10gramůOregano sušené
- 2decilitryBalsamico ocet
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 300gramůFazolky mražené
- 300gramůHrášek mražený
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ocet nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a poté ještě vaříme do husté a lesklé hmoty (přibližně 10 minut).
- 2Do hrnce s osolenou vroucí vodou vysypeme zelené fazolky, které povaříme 7 minut, k nim přisypeme hrášek a povaříme další 3 minuty. Scedíme, necháme vychladnout a dáme je do mísy. Ke studenému hrášku a fazolím přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli, sůl, pepř, nakrájené olivy bez pecek, vše promícháme, polijeme olejem, přidáme na kostky nakrájený sýr, zalijeme připraveným octem, posypeme oreganem,ještě promícháme a porcujeme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.