Salát zelený

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyloupeme pistácie a nasekáme nahrubo.
  • 2
    Olivový olej (2 lžíce) rozpálíme ve woku, přidáme rozetřený česnek, rozmarýn a smažíme 2 minuty, přidáme krajíčky chleba a po obou stranách smažíme dozlatova. Vyndáme z pánve a osušíme.
  • 3
    Zbylý olivový olej smícháme s červeným vinným octem, cukrem a hořčicí. Máme zálivku.
  • 4
    Topinku dáme na talíř, obložíme červeným mangoldem, roketou a posypeme olivami. Zálivkou pokapeme listy salátu, posypeme pistáciemi a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.