Salát zelený
35 min.
Ingredience
- 25gramůPistácie
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 4plátkyChléb pšeničný (bílý)
- 1lžíceOcet vinný červený
- 1lžičkaHořčice
- 1lžičkaCukr krupice
- 25gramůRoketa
- 25gramůMangold
- 50gramůOlivy zelené
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vyloupeme pistácie a nasekáme nahrubo.
- 2Olivový olej (2 lžíce) rozpálíme ve woku, přidáme rozetřený česnek, rozmarýn a smažíme 2 minuty, přidáme krajíčky chleba a po obou stranách smažíme dozlatova. Vyndáme z pánve a osušíme.
- 3Zbylý olivový olej smícháme s červeným vinným octem, cukrem a hořčicí. Máme zálivku.
- 4Topinku dáme na talíř, obložíme červeným mangoldem, roketou a posypeme olivami. Zálivkou pokapeme listy salátu, posypeme pistáciemi a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.