Sardinkový nákyp

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
883 mg
Cukr
236 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjme petrželku, osušíme a nasekáme společně s oloupaným stroužkem česneku. Sardinkám odtrhneme hlavy, vykucháme je a vykostíme, omyjeme, osušíme a položíme na savý kuchyňský papír.
  • 2
    V míse rozetřeme dřevěnou vařečkou tvaroh, vmícháme vejce, nasekanou petrželku a česnek. Směs osolíme, opepříme a umícháme z ní hladkou hmotu.
  • 3
    Vytřeme olejem zapékací nádobu, na dno rovnoměrně rozetřeme polovinu ochuceného tvarohu. Na něj rozložíme sardinky, trochu je zatlačíme a navrch dáme zbývající tvaroh.
  • 4
    Zapékací nádobu vložíme do trouby rozehřáté na 180°C a pečeme nákyp 20-30 minut, dokud na povrchu nezezlátne. Nákyp můžeme podávat zatepla i zastudena.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.