Sardinky po neapolsku
45 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
32 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šproty vykucháme, utrhneme hlavu, vyjmeme, vyřízneme filátka, omyjeme a osušíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nasekáme nahrubo.
- 2Oloupeme stroužky česneku a nasekáme. Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. Potřeme dno kulaté zapékací nádoby olejem, rozložíme paprskovitě šproty, navrch rozložíme nasekaná rajčata, nasekanou petrželku a oregano. Osolíme, opepříme a zalijeme olejem.
- 3Nádobu dáme na 15 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Hotový pokrm podáváme horký, lze i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.