Sardinky po neapolsku

45 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
32 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šproty vykucháme, utrhneme hlavu, vyjmeme, vyřízneme filátka, omyjeme a osušíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nasekáme nahrubo.
  • 2
    Oloupeme stroužky česneku a nasekáme. Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. Potřeme dno kulaté zapékací nádoby olejem, rozložíme paprskovitě šproty, navrch rozložíme nasekaná rajčata, nasekanou petrželku a oregano. Osolíme, opepříme a zalijeme olejem.
  • 3
    Nádobu dáme na 15 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Hotový pokrm podáváme horký, lze i studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.