Sardinky s bylinkovým máslem
45 min.
Ingredience
- 1kilogramSardinka obecná
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 5lžicPetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaHořčice
- 5lžicStrouhanka
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
58 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
616 mg
Cukr
724 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvé sardinky očistíme, omyjeme, rozřízneme od řitného otvoru až k hlavě. Ryby pečlivě vykucháme, vyřízneme páteřní kosti, odřízneme hlavy i všechny ploutve, vzniklé filety znovu omyjeme a osušíme.
- 2Sardinky položíme na pracovní desku (kůží dospod). Osolíme je a opepříme. Omyjeme petřelovou nať, drobně pokrájíme a vložíme do mísy. Přidáme změklé máslo, dobře promícháme s petrželkou a sardinky potřeme bylinkovým máslem. Poté na polovinu filetů ze sardinek poklademe kůží navrch druhou polovinu filetů. V misce rozkvedláme vejce s hořčici. Připravené "řízečky" ze sardinek obalíme v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
- 3V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej a řízečky ze sardinek z každé strany osmažíme zprudka do zlatova. Poté je vyjmeme z tuku, necháme okapat na papírové utěrce a ihned ještě teplé servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.