Sardinky s grilovanou zeleninou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
30 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky nakrojíme na konci do křížku, odstraníme semínka a grilujeme pří 180 °C, až slupka zčerná. Necháme v mikrotenovém sáčku vychladnout, oloupeme a nakrájíme na širší proužky. Lilky podélně rozčtvrtíme, potřeme olivovým olejem a grilujeme po každé straně asi 15 minut.
  • 2
    Smícháme olivový olej, ocet, cukr, prolisovaný česnek a pažitku, dobře promícháme, osolíme a opepříme, ještě jednou zamícháme. Papriky a lilky v míse přelijeme dresinkem a znovu promícháme. Sardinky osolíme, rozložíme na olejem potřený plech, v mixéru rozdrtíme chléb, petržel, česnek a citronovou kůru, na každou sardinku položíme trochu této směsi a pečeme 10-15 minut. Na talíře rozdělíme papriky a lilky, na ně položíme upečené sardinky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.