Šátečky s pórkem a italským sýrem Ricotta

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
39 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek očistíme, omyjeme a rozkrájíme podélně na polovinu, pak na kousky dlouhé 6-7 cm. Vzniknou nám tenké plátky. Očištěnou a omytou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Mladé špenátové listy omyjeme a pokrájíme na proužky.
  • 2
    V pánvi na rozpáleném másle zpěníme cibuli, přidáme špenát s pórkem, krátce ho orestujeme, pak dochutíme česnekem. Pod pokličkou dusíme 3 minuty. Odkryjeme pokličku a zeleninu smažíme několik minut do doby než se vyvaří tekutina. Zeleninu necháme vychladnout. Přimícháme nastrouhaný sýr Tofu s Ricottou sýrem. Směs ochutíme solí, bílým pepřem a drobně pokrájenou omytou pažitkou.
  • 3
    Na vál si rozložíme plátky těsta Filo. Jeden plát těsta potřeme rozpuštěným máslem a zakryjeme ho druhým plátem těsta. Ostatní těsto než ho zpracujeme zakryjeme vlhkou utěrkou, aby nám neoschlo. Slepené pláty rozkrojíme na 3 dlouhé pruhy. Na spodní konec jednoho pruhu dáme lžíci pórkové náplně a spodní konec těsta přehneme přes náplň, že si utvoříme šáteček - trojúhelník. Rádýlkem ho odkrojíme od pruhu těsta. Okraje potřeme máslem a přitiskneme je k sobě.
  • 4
    Takto zpracujeme i ostatní šátečky. Položíme je na plech s pečícím papírem tak, že spojení těsta bude vespod.
  • 5
    Šátečky potřeme máslem a upečeme je dozlatova v předehřáté troubě na 190°C. Pečeme 25 min a podáváme je horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.