Šátečky s pórkem a italským sýrem Ricotta
75 min.
Ingredience
- 350gramůPórek
- 2lžíceMáslo jihočeské
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 120gramůMáslo čerstvé
- 250gramůSýr sójový - Tofu
- 80gramůSýr Ricotta
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžícePažitka
- 120gramůMáslo tradiční
- 10plátků Těsto filo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
39 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Pórek očistíme, omyjeme a rozkrájíme podélně na polovinu, pak na kousky dlouhé 6-7 cm. Vzniknou nám tenké plátky. Očištěnou a omytou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Mladé špenátové listy omyjeme a pokrájíme na proužky.
- 2V pánvi na rozpáleném másle zpěníme cibuli, přidáme špenát s pórkem, krátce ho orestujeme, pak dochutíme česnekem. Pod pokličkou dusíme 3 minuty. Odkryjeme pokličku a zeleninu smažíme několik minut do doby než se vyvaří tekutina. Zeleninu necháme vychladnout. Přimícháme nastrouhaný sýr Tofu s Ricottou sýrem. Směs ochutíme solí, bílým pepřem a drobně pokrájenou omytou pažitkou.
- 3Na vál si rozložíme plátky těsta Filo. Jeden plát těsta potřeme rozpuštěným máslem a zakryjeme ho druhým plátem těsta. Ostatní těsto než ho zpracujeme zakryjeme vlhkou utěrkou, aby nám neoschlo. Slepené pláty rozkrojíme na 3 dlouhé pruhy. Na spodní konec jednoho pruhu dáme lžíci pórkové náplně a spodní konec těsta přehneme přes náplň, že si utvoříme šáteček - trojúhelník. Rádýlkem ho odkrojíme od pruhu těsta. Okraje potřeme máslem a přitiskneme je k sobě.
- 4Takto zpracujeme i ostatní šátečky. Položíme je na plech s pečícím papírem tak, že spojení těsta bude vespod.
- 5Šátečky potřeme máslem a upečeme je dozlatova v předehřáté troubě na 190°C. Pečeme 25 min a podáváme je horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.