Savojské fondue

25 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
36 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
743 mg
Cukr
935 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stěny kotlíku na fondue potřeme česnekem, vlijeme do něj víno, přidáme mletý muškát, nastrouhané nebo nalámané sýry a mletý pepř. Nádobu postavíme na malý oheň a za stálého míchání sýry rozpustíme, vše promícháváním spojíme. Pažitku, kerblík, estragon a petrželku posekáme na jemno, krajíčky chleba pokrájíme na kostky. Kotlík postavíme doprostřed stolu nad malý lihový vařič, do kotlíku nasypeme bylinky, přilijeme třešňovici a promícháme.
  • 2
    Každý strávník si napichuje kousky chleba na vidličku sám a obaluje je v sýrové hmotě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.