Savojské fondue
25 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 300mililitrůVíno bílé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 150gramůSýr Gruyére
- 150gramůSýr beaufort
- 150gramůSýr cantal
- 1gramPepř černý mletý
- 10gramůPažitka
- 10gramůKerblík
- 10gramůEstragon
- 10gramůPetržel - nať
- 20mililitrůSherry brandy
- 160gramůChléb výběrový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
36 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
743 mg
Cukr
935 mg
Postup přípravy
- 1Stěny kotlíku na fondue potřeme česnekem, vlijeme do něj víno, přidáme mletý muškát, nastrouhané nebo nalámané sýry a mletý pepř. Nádobu postavíme na malý oheň a za stálého míchání sýry rozpustíme, vše promícháváním spojíme. Pažitku, kerblík, estragon a petrželku posekáme na jemno, krajíčky chleba pokrájíme na kostky. Kotlík postavíme doprostřed stolu nad malý lihový vařič, do kotlíku nasypeme bylinky, přilijeme třešňovici a promícháme.
- 2Každý strávník si napichuje kousky chleba na vidličku sám a obaluje je v sýrové hmotě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.