Se škeblemi vermicelli
35 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Vermicelli
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1,25decilitryVíno bílé
- 4lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceSýr Parmezán
- 400gramůMušle v nálevu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
19 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, přidáme těstoviny a polovinu olivového oleje a 10 minut vaříme. Poté scedíme, vrátíme do hrnce a přidáme máslo. Zakryjeme hrnec poklicí, zatřeseme jím a udržujeme v teple.
- 2V kastrolu rozehřejeme zbytek oleje, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme, přidáme česnek a osmahneme ho minutu. Přelijeme polovinu nálevu ze škeblí s vínem do kastrolu, zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty. Do kastrolu přidáme petrželku, oregano, sůl, škeble a muškátový oříšek. Vaříme, dokud se omáčka neprohřeje.
- 3Těstoviny dáme na ohřátou mísu, přelijeme omáčkou, posypeme parmezánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.