Sedlákova bramboračka
60 min.
Ingredience
- 150gramůHouby čerstvé
- 200gramůKlobása vepřová
- 300gramůBrambory
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaKmín celý
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceCeler - nať
- 2kusyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé houby očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky. Klobásu nakrájíme na kolečka, omytou petrželovou a celerovou nať (lístky) pokrájíme nadrobno a ingredience odložíme do misek.
- 2Brambory, mrkev, petržel a celer očistíme, omyjeme, pokrájíme na kostičky. Česnek a cibuli oloupeme, cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme.
- 3V hrnci na rozpáleném másle a sádle zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájenou zeleninu, promícháme, krátce orestujeme. Pak zeleninu posypeme 1 lžicí polohrubé mouky, 1 lžičkou sladké papriky, znovu promícháme, zalijeme 1,5 litrem vody. Přivedeme k varu, přidáme houby, sůl (1 lžička), kmín, pepř a pomalu vaříme přibližně 15 minut. Pak přidáme pokrájenou klobásu, majoránku, česnek a vaříme dalších 10-15 minut.
- 4Bramboračku dochutíme solí (0,5 lžičky), přimícháme pokrájenou petrželovou a celerovou nať a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.