Sedlákova bramboračka

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé houby očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky. Klobásu nakrájíme na kolečka, omytou petrželovou a celerovou nať (lístky) pokrájíme nadrobno a ingredience odložíme do misek.
  • 2
    Brambory, mrkev, petržel a celer očistíme, omyjeme, pokrájíme na kostičky. Česnek a cibuli oloupeme, cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme.
  • 3
    V hrnci na rozpáleném másle a sádle zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájenou zeleninu, promícháme, krátce orestujeme. Pak zeleninu posypeme 1 lžicí polohrubé mouky, 1 lžičkou sladké papriky, znovu promícháme, zalijeme 1,5 litrem vody. Přivedeme k varu, přidáme houby, sůl (1 lžička), kmín, pepř a pomalu vaříme přibližně 15 minut. Pak přidáme pokrájenou klobásu, majoránku, česnek a vaříme dalších 10-15 minut.
  • 4
    Bramboračku dochutíme solí (0,5 lžičky), přimícháme pokrájenou petrželovou a celerovou nať a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.