Sekaná nadívaná
125 min.

Ingredience
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1kusPaprika červená
- 1stroužekČesnek
- 450gramůHovězí maso mleté
- 25gramůStrouhanka
- 0,5lžičkaPepř cayenský
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 2lžícePetržel - nať
- 90gramůTěstoviny Fusilli
- 1lžíceOlej olivový
- 6kusůBobkový list
- 2,5decilitryOmáčka na těstoviny sýrová parmezánská
- 175gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozpustíme v pánvi máslo a osmahneme na něm pokrájené papriky 3 minuty, přidáme rozetřený česnek a minutu smažíme.
- 2Do mísy dáme mleté maso, přidáme smaženou cibuli, česnek, papriky, pepř, citronovou šťávu a kůru, petrželku, sůl pepř, promícháme a dáme stranou.
- 3Hrnec osolené vody uvedeme do varu, přidáme těstoviny, trochu oleje a vaříme 10 minut. Procedíme a vmícháme do italské sýrové omáčky.
- 4Vymažeme pekáč a dáme na dno 6 bobkových listů. Dno a stěny pekáče vyložíme slaninou. Polovinu masové směsi přendáme do pekáče a urovnáme povrch. Přidáme italskou sýrovou omáčku s těstovinami a pak další masovou směs. Urovnáme povrch a přikryjeme fólií.
- 5Pečeme v předehřáté troubě 1 hodinu. Vylijeme omastek a vyklopíme sekanou.
- 6Podáváme jak teplé, tak studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.