Sekaná s uzeným masem
90 min.
Ingredience
- 800gramůVepřové maso mleté
- 120gramůUzená vepřová krkovička
- 3kusyRohlíky bílé
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžičkaMajoránka
- 6stroužkůČesnek
- 2kusyCibule
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceStrouhanka
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
46 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uzené maso, cibuli, česnek, petrželovou nať nakrájíme nadrobno, rohlíky nakrájíme na kostičky. V míse vše smícháme se solí, pepřem, majoránkou, zalijeme polovinou piva. Poté vmícháme mleté vepřové maso, rozšlehaná vejce a zahustíme strouhankou.
- 2Vlhkýma rukama utvoříme šišku, vložíme do pekáče, podlijeme zbylým pivem a pečeme v předehřáté troubě pod poklicí zhruba 1 hodinu. Poté odložíme poklici a sekanou pečeme ještě čtvrt hodiny.
- 3V průběhu pečení maso poléváme šťávou. Je-li třeba, přilijeme horkou vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.