Sekaná z telecího kořínku

105 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
26 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořínek dobře omyjeme, odstraníme jícen a chřtán a v osolené vodě se zeleninou a půlkou cibule uvaříme do měkka. Uvařený kořínek z vody vyjmeme, necháme okapat, nakrájíme na kousky a umeleme spolu se syrovým vepřovým masem.
  • 2
    K namletému masu přisypeme strouhanou housku pokapanou trochou vývaru, druhou půlku nakrájené a na tuku osmahnuté cibule. Poté přidáme rozšlehaná vejce, česnek utřený se solí, okořeníme a vše řádně rozmícháme.
  • 3
    Pekáč dobře vymastíme sádlem, vysypeme strouhanou houskou a sekanou dáme do pekáče. Sekanou pečeme zhruba 1 hodinu.
  • 4
    Jako přílohu podáme brambory nebo chléb a saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.