Sekaná z telecího kořínku
105 min.
Ingredience
- 1kusSůl
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 1šálekStrouhanka
- 0,25kusCeler bulvový
- 1kusTelecí plíce
- 300gramůVepřová plec
- 1kusPetržel kořen
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1kusMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
26 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kořínek dobře omyjeme, odstraníme jícen a chřtán a v osolené vodě se zeleninou a půlkou cibule uvaříme do měkka. Uvařený kořínek z vody vyjmeme, necháme okapat, nakrájíme na kousky a umeleme spolu se syrovým vepřovým masem.
- 2K namletému masu přisypeme strouhanou housku pokapanou trochou vývaru, druhou půlku nakrájené a na tuku osmahnuté cibule. Poté přidáme rozšlehaná vejce, česnek utřený se solí, okořeníme a vše řádně rozmícháme.
- 3Pekáč dobře vymastíme sádlem, vysypeme strouhanou houskou a sekanou dáme do pekáče. Sekanou pečeme zhruba 1 hodinu.
- 4Jako přílohu podáme brambory nebo chléb a saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.