Sekaná z těstovin a jehněčího
70 min.
Ingredience
- 15gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusLilek
- 2lžičkyOlej olivový
- 225gramůJehněčí maso mleté
- 0,5kusCibule
- 0,5kusPaprika červená
- 1stroužekČesnek
- 250gramůTěstoviny Fusilli
- 1lžičkaOregano sušené
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
23 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do pekáče vložíme máslo, necháme v mikrovlné troubě roztéci, dno a boky pekáče vymažeme rozpuštěným máslem.
- 2Lilek posekáme, dáme ho do cedníku a necháme odpočinout 20 minut, poté ho opláchneme vodou a osušíme.
- 3Těstoviny vložíme do misky, přidáme trochu soli, vroucí vodu, přiklopíme a vaříme po dobu 8 minut na nejvyšší výkon. Občas zamícháme, poté necháme přikryté pár minut stát.
- 4Do další misky umístíme olej, mleté jehněčí maso a nasekanou cibuli, přikryté pečeme na nejvyšší výkon 2 minuty.
- 5Masové hrudky rozmačkáme, přidáme nasekanou papriku, rozetřený česnek, oregano a lilek. Přikryté pečeme na nejvyšší výkon 5 minut, v polovině pečení promícháme.
- 6Těstoviny necháme okapat, přidáme i se smetanou a vejci k jehněčímu, osolíme, opepříme, vše vložíme do pekáče a upěchujeme.
- 7Pečeme 10 minut na střední výkon.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.