Selská musaka z lilků
75 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 30mililitrůOlej olivový
- 350gramůJehněčí maso
- 200gramůRajčata
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 600gramůLilek
- 80gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 24gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4stroužkyČesnek
- 24mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Olej rozpálíme a orestujeme na něm pokrájený česnek a cibuli, přidáme pokrájené maso a 10 minut smažíme. Poté přidáme rajčatový protlak, pokrájené žampiony a rajčata. Vše osolíme, opepříme a dochutíme nasekanou petrželí. Dusíme přiklopené 20 minut. Mouku rozmícháme v oleji a směsí zahustíme omáčku.
- 2Lilky pokrájíme na plátky a osmažíme na oleji. Vymazanou zapékací mísu plníme střídavě vrstvou lilků a vrstvou směsi. Zakončíme lilky.
- 3Vše posypeme strouhaným parmezánem a pokapeme olejem.
- 4Pečeme 25 minut při 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.