Selská tykvová polévka s těstovinami
45 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 125gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 700gramůTykev
- 2kusyBrambory
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 3litryVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1142 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory a tykev oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme na rozpáleném oleji při nízké teplotě asi 5min doměkka. Přidáme tykev, brambory, zalijeme kuřecím vývarem, zakryjeme pokličkou a asi 10min povaříme, až zelenina změkne.
- 3Poté vložíme těstoviny a vaříme ještě cca 5min. Ochutíme solí a pepřem.
- 4Rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.