Selský salát s ovčím sýrem
20 min.

Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 400gramůRajčata
- 2kusyCibule červená
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1,5lžícePetržel kudrnka
- 0,5lžíceLibeček
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůSýr ovčí ve slaném nálevu
- 100gramůOlivy černé
- Dresing
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1,5lžičkySůl
- 1,5lžičkyCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaChilli papričky - vločky
- 3lžíceOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
23 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Všechnu potřebou zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme. Salátovou okurku pokrájíme na plátky silné 3 - 4 mm. Rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Červenou cibuli i jarní cibulku nakrájíme na tenké kroužky. Kopr s petrželkou a libečkem drobně posekáme. Česnek prolisujeme. Ovčí sýr krájíme na kostičky. Černé nakládané olivy bez pecek scedíme, necháme okapat. Všechny ingredience vložíme do velké mísy, promícháme.
- 2Připravíme dresing: do misky vlijeme olivový olej, sůl, cukr, pepř, chilli vločky, dresing dobře promícháme a přidáme ocet podle chuti (2 - 3 lžíce). Dresingem přelijeme zeleninu, promícháme, necháme 5 - 10 minut odležet v chladu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.