Sendviče z vaflového těsta

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
37 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme změklé máslo, vejce a elektrickým ručním šlehačem vyšleháme pěnu. Přidáme bílý jogurt, minerální perlivou vodu, mouku, sezamová a slunečnicová semínka, ovesné vločky, sůl, pepř a prášek do pečiva. Směs dobře vymícháme.
  • 2
    Vaflovač vymastíme olejem (pokud máme teflonový, nemusíme mastit), předehřejeme na správnou teplotu a postupně z těsta dozlatova upečeme vafle.
  • 3
    Omyjeme pažitku, drobně ji pokrájíme. Do mísy dáme čerstvý krémový sýr, sůl, pepř a promícháme s pažitkou. Omyjeme a osušíme čerstvou zeleninu: salátovou okurku, ředkvičky a malá rajčata. Okurku s ředkvičkami pokrájíme na plátky, rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Uzená krůtí prsa nakrájíme na nudličky.
  • 4
    Upečené vafle potřeme ochuceným sýrem, ozdobíme plátky okurky, ředkvičky, nudličkami masa a rozkrájenými rajčaty. Ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.