Sendviče z vaflového těsta
30 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 100gramůOkurka salátová
- 4kusyŘedkvička
- 4kusyRajčata
- 120gramůPrsa krůtí uzená
- Ochucený sýr
- 1lžícePažitka
- 100gramůSýr Lučina - termizovaný
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- Vafle
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůJogurt bílý
- 4lžíceMinerální voda perlivá
- 100gramůMouka žitná bílá
- 0,5lžíceSezam - semena
- 0,5lžíceSemínka slunečnicová loupaná
- 1lžíceOvesné vločky
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
37 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme změklé máslo, vejce a elektrickým ručním šlehačem vyšleháme pěnu. Přidáme bílý jogurt, minerální perlivou vodu, mouku, sezamová a slunečnicová semínka, ovesné vločky, sůl, pepř a prášek do pečiva. Směs dobře vymícháme.
- 2Vaflovač vymastíme olejem (pokud máme teflonový, nemusíme mastit), předehřejeme na správnou teplotu a postupně z těsta dozlatova upečeme vafle.
- 3Omyjeme pažitku, drobně ji pokrájíme. Do mísy dáme čerstvý krémový sýr, sůl, pepř a promícháme s pažitkou. Omyjeme a osušíme čerstvou zeleninu: salátovou okurku, ředkvičky a malá rajčata. Okurku s ředkvičkami pokrájíme na plátky, rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Uzená krůtí prsa nakrájíme na nudličky.
- 4Upečené vafle potřeme ochuceným sýrem, ozdobíme plátky okurky, ředkvičky, nudličkami masa a rozkrájenými rajčaty. Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.