Sépie plněné oříšky s rýží
60 min.
Ingredience
- 1kilogramSépie
- 250gramůCibule
- 250gramůRýže neloupaná (Natural)
- 200gramůPetržel - nať
- 3decilitryOlej olivový
- 3decilitryVíno červené
- 5gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 250gramůOříšky piniové
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1080 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
80 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme sépie. Poté je rozkrojíme a zprudka orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, piniové oříšky a vařenou rýži. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme a necháme 5 minut vařit, dokud směs nezhoustne. Naplníme sépie, vrátíme do hrnce ke zbytku náplně,podlijeme vodou a necháme 45 minut povařit na mírném ohni, ke konci přihodíme nasekanou petrželku. Občas zamícháme.
- 3Je možno podávat nejen teplé, ale i nastudeno s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.