Sépie s bramborami a artyčoky
50 min.
Ingredience
- 600gramůSépie
- 4kusyArtyčoky
- 300gramůBrambory
- 60gramůPetržel - nať
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 120mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůVíno bílé
- 10gramůSůl
- 10gramůPepř černý celý
- 100mililitrůVoda pitná
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
33 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
57 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Stáhneme ze sépií kůži, vykucháme, promyjeme ve větším množství studené vody, scedíme a osušíme. Očistíme artyčoky. Rozkrojíme podélně na poloviny, odstraníme chmýří a pokrájíme na tenké proužky. Vhodíme do mísy se studenou vodou okyselenou citronovou šťávou.
- 2Oloupeme brambory, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupeme česnek a mírně podrtíme. Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. V pánvi osmažíme mírně na oleji 1 stroužek česneku a vyhodíme. Přidáme scezené pokrájené artyčoky, pokrájené brambory a smažíme, dokud se lehce po obou stranách nezbarví. Osolíme a opepříme. Přilijeme půl sklenky vody a dusíme pod pokličkou za občasného zamíchání 15-20 minut.
- 3Rozehřejeme olej a smažíme 2-3 minuty sépie. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem (8 kuliček celého pepře), přilijeme bílé víno a necháme na prudším plameni vyvařit. Přidáme k sépiím směs brambor a artyčoků, vše podusíme a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.