Sépiový salát se zeleninou
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůKvěták
- 500gramůSépie
- 250gramůBrokolice
- 25gramůOlej olivový
- 80mililitrůOcet vinný
- 2kusyRajčata
- 50gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Kuchyňsky připravené sépie nakrájíme na kroužky a ve středně horkém oleji je osmahneme. Olej nesmí být příliš horký, jinak sépie ztuhnou. Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou, přidáme kroužky cibule, krátce osmahneme, přilijeme ocet a hrnec odstavíme.
- 2Přidáme květák a brokolici a vše necháme přikryté poklicí stranou. Rajčata oloupeme, rozpůlíme, odstraníme semínka, dužninu nakrájíme na kostičky a vmícháme do hrnce. Osolíme, opepříme a dochutíme prolisovaným česnekem.
- 3Přikryjeme a na 2 hodiny odstavíme. Před podáváním posypeme nadrobno nasekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.