Sépiový salát se zeleninou

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Kuchyňsky připravené sépie nakrájíme na kroužky a ve středně horkém oleji je osmahneme. Olej nesmí být příliš horký, jinak sépie ztuhnou. Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou, přidáme kroužky cibule, krátce osmahneme, přilijeme ocet a hrnec odstavíme.
  • 2
    Přidáme květák a brokolici a vše necháme přikryté poklicí stranou. Rajčata oloupeme, rozpůlíme, odstraníme semínka, dužninu nakrájíme na kostičky a vmícháme do hrnce. Osolíme, opepříme a dochutíme prolisovaným česnekem.
  • 3
    Přikryjeme a na 2 hodiny odstavíme. Před podáváním posypeme nadrobno nasekanou petrželí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.