Severský bramborový salát
60 min.
Ingredience
- 1lžičkaHořčice
- 6kusůBrambory
- 6lžicFrancouzská zálivka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaCukr krupice
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1šálekSmetana 33% (šlehačka)
- 1hrstPažitka
- 0,25šálekMáslo čerstvé
- 0,25šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
37 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme v osolené vodě téměř do měkka, vychladlé oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2V míse smícháme brambory s francouzskou zálivkou a necháme je v chladu marinovat.
- 3Dále připravíme zálivku - do rozpuštěného másla přimícháme mouku, sůl, pepř, mletou papriku, hořčici a cukr. Nakonec přidáme žloutky, rozmíchané ve vodě okyselené octem.
- 4Směs vaříme za stálého míchání ve vodní lázni do zhoustnutí. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi zlehka vmícháme ušlehanou smetanu, vše rozmixujeme a necháme vychladit.
- 5Před podáváním přelijeme marinované brambory vychlazenou zálivkou a ozdobíme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.