Severský bramborový salát

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
37 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme v osolené vodě téměř do měkka, vychladlé oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V míse smícháme brambory s francouzskou zálivkou a necháme je v chladu marinovat.
  • 3
    Dále připravíme zálivku - do rozpuštěného másla přimícháme mouku, sůl, pepř, mletou papriku, hořčici a cukr. Nakonec přidáme žloutky, rozmíchané ve vodě okyselené octem.
  • 4
    Směs vaříme za stálého míchání ve vodní lázni do zhoustnutí. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi zlehka vmícháme ušlehanou smetanu, vše rozmixujeme a necháme vychladit.
  • 5
    Před podáváním přelijeme marinované brambory vychlazenou zálivkou a ozdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.