Shakshuka s bramborem
30 min.
Ingredience
- 5kusůBrambory
- 1kusCibule
- 6stroužkůČesnek
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaChilli papričky - vločky
- 1kusRajčata
- 100gramůSýr Feta
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej kokosový
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
9 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme je do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly všechny brambory ponořené. Přidáme sůl. Vaříme dokud se nevypaří všechna voda.
- 2Poté přidáme olej, nasekanou cibuli, chilli vločky a utřený česnek. Pořádně zamícháme.
- 3Po chvíli přidáme i kmín, rajče, oloupané a nakrájené na kostičky. Osolíme a opepříme. Povaříme 10 minut.
- 4Poté přidáme vejce – vyklepneme je do čtyř důlků, které si ve směsi připravíme. Povaříme pár minut.
- 5Podáváme posypané fetou a nasekanou jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.