Shroomami (rýžová směs s tofu a houbami)

40 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
32 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Smícháme ji s nakrájenou kapustou a nasekanou bazalkou. Přidáme 4 lžíce slunečnicových semínek a promícháme.
  • 2
    Nyní si připravíme kořeněná slunečnicová semínka: zbylá slunečnicová semínka smícháme s chilli kořením, lžící oleje, utřeným stroužkem česneku, lžičkou soli a čtvrt lžičky chilli vločkami. Pečeme je 15 minut na 200 °C. Poté je necháme vychladit.
  • 3
    Připravíme si dresink: miso pastu, sójovou omáčku, zbylé chilli vločky, rýžový ocet, sezamový olej, horkou vodu, mirin, zázvor a jeden stroužek česneku rozmixujeme do hladka. Osolíme a opepříme podle chuti.
  • 4
    Připravíme si pečený houbový mix: Dvě houby portobello a žampiony nakrájíme na plátky a naskládáme na plech s pečícím papírem. Osolíme a opepříme je, zakápneme lžící olivového oleje a pečeme 10 minut na 200 °C.
  • 5
    Nakonec si připravíme pečené tofu: tofu nakrájíme na kostky velikosti sousta a smícháme je se zbylým olivovým olejem. Osolíme a opepříme. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 15 minut na 200 °C.
  • 6
    Rýžovou směs smícháme s dresinkem a ozdobíme pečenými houbami a pečeným tofu. Posypeme kořeněnými slunečnicovými semínky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.