Sicilská caponata
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusLilek
- 1lžičkaSůl
- 2kusyPaprika červená
- 450gramůRajčata
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžíceCukr krupice
- 12kusůOlivy černé
- 1lžíceKapary sterilované
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyCeler - nať
- 1stroužekČesnek
- 140mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
51 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
12 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Lilky překrojíme na polovinu, na uříznuté ploše utvoříme několik zářezů. Posolíme a necháme 30 minut oschnout. Potom lilky opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky o hraně 2,5 cm.
- 2Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, na kostičky rozkrájenou papriku a celer. Snížíme telotu a za stálého míchání smažíme asi 5 minut. Přidáme lilky a smažíme ještě dalších 5 minut.
- 3Rajčata zbavíme semínek, dužinu a šťávu přidáme k zelenině. Přidáme zbylé suroviny vyjma oliv a kapary, vaříme další 2 minuty. Olivy nakrájíme na čtvrtky a s kapary přidáme k zelenině.
- 4Na velmi mírném ohni vaříme nezakryté 15 minut až se všechna tekutina odpaří. Dochutíme, můžeme podávat teplé i studené jako předkrm nebo přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.