Sicilská caponata

60 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
51 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
12 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky překrojíme na polovinu, na uříznuté ploše utvoříme několik zářezů. Posolíme a necháme 30 minut oschnout. Potom lilky opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky o hraně 2,5 cm.
  • 2
    Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, na kostičky rozkrájenou papriku a celer. Snížíme telotu a za stálého míchání smažíme asi 5 minut. Přidáme lilky a smažíme ještě dalších 5 minut.
  • 3
    Rajčata zbavíme semínek, dužinu a šťávu přidáme k zelenině. Přidáme zbylé suroviny vyjma oliv a kapary, vaříme další 2 minuty. Olivy nakrájíme na čtvrtky a s kapary přidáme k zelenině.
  • 4
    Na velmi mírném ohni vaříme nezakryté 15 minut až se všechna tekutina odpaří. Dochutíme, můžeme podávat teplé i studené jako předkrm nebo přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.