Sicilské kuře pečené se žampionovou omáčkou

85 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
31 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme cibuli i česnek a nasekáme je nadrobno, malé očištěné žampiony podélně rozkrájíme.
  • 2
    Ve velké vyšší pánvi rozehřejeme na střední teplotu olivový olej, vložíme nasekanou cibuli s česnekem a za stálého míchání do měkka osmahneme. Přidáme očištěná velká kuřecí stehna, po obou stranách je do zlatova opečeme, do pánve poté vlijeme drůbeží vývar smíchaný s balzamikovým octem a medem. Zvolna čtyři minuty společně povaříme, potom stehna vyjmememe a odložíme.
  • 3
    V zakryté pánvi doměkka za občasného míchání dusíme pokrájené žampiony. K žampionům přidáme sušený rozmarýn s bobkovým listem, pepř i sůl a zalijeme Maizenou, rozmíchanou ve čtyřech lžících vody. Krátce povaříme a odstavíme z ohně.
  • 4
    Houbovou omáčku přelijeme z pánve na pekáč, vložíme opečená stehna a pekáč vložíme do trouby, předehřáté na 200°C. Pečeme 30 minut, aby se dobře spojila chuť masa a houbové omáčky.
  • 5
    Hotové kuře na talířích přelijeme omáčkou a podáváme s nakrájenou bagetou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.