Sicilské kuře pečené se žampionovou omáčkou
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 4kusyKuřecí stehna
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceMed včelí
- 1lžičkaRozmarýn sušený
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 4lžíceVoda pitná
- 75mililitrůBalsamico ocet
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
31 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli i česnek a nasekáme je nadrobno, malé očištěné žampiony podélně rozkrájíme.
- 2Ve velké vyšší pánvi rozehřejeme na střední teplotu olivový olej, vložíme nasekanou cibuli s česnekem a za stálého míchání do měkka osmahneme. Přidáme očištěná velká kuřecí stehna, po obou stranách je do zlatova opečeme, do pánve poté vlijeme drůbeží vývar smíchaný s balzamikovým octem a medem. Zvolna čtyři minuty společně povaříme, potom stehna vyjmememe a odložíme.
- 3V zakryté pánvi doměkka za občasného míchání dusíme pokrájené žampiony. K žampionům přidáme sušený rozmarýn s bobkovým listem, pepř i sůl a zalijeme Maizenou, rozmíchanou ve čtyřech lžících vody. Krátce povaříme a odstavíme z ohně.
- 4Houbovou omáčku přelijeme z pánve na pekáč, vložíme opečená stehna a pekáč vložíme do trouby, předehřáté na 200°C. Pečeme 30 minut, aby se dobře spojila chuť masa a houbové omáčky.
- 5Hotové kuře na talířích přelijeme omáčkou a podáváme s nakrájenou bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.