Sicilské zapečené špagety

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
861 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
54 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Sterilovaná rajčata necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Olivy rozkrájíme na kolečka. Papriky podélně rozřízneme, odstraníme z nich jádřince, opláchneme studenou vodou a nakrájíme nadrobno. Lilky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Parmezán najemno nastrouháme.
  • 2
    Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit špagety.
  • 3
    Dortovou formu vytřeme olejem.
  • 4
    V pánvi rozpálíme malé množství oleje a opečeme v něm z obou stran kolečka lilků.
  • 5
    V nízkém hrnci rozehřejeme zbylý olej, osmažíme v něm nakrájenou cibuli a česnek, pak přidáme mleté hovězí maso a vše za stálého míchání opečeme. Do hrnce přilijeme protlak, přidáme nakrájená rajčata, worcesterovou omáčku, směs dochutíme pepřem a solí a necháme 10 minut za občasného míchání vařit. Potom přidáme olivy a papriky a vaříme dalších 10 minut.
  • 6
    Uvařené špagety slijeme, necháme krátce okapat a přendáme do mísy. Přidáme k nim masovou směs a nastrouhaný parmezán, vše důkladně promícháme.
  • 7
    Na dno a boční stěny formy rozložíme opečená kolečka lilků, pak do formy dáme těstoviny s masem a zakryjeme je opět kolečky lilků. Formu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia a vše zapékáme 40 minut. Zapečené těstoviny necháme ve formě 5 minut chladnout, pak je vyklopíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.