Široké nudle s pečenou lilkem a ovčím sýrem
60 min.
Ingredience
- 1kusCuketa
- 1kusLilek
- 6lžicOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyCibulka jarní
- 150gramůZakysaná smetana
- 400gramůNudle široké
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu široké nudle, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- 2Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Cuketu omyjeme, očistíme, osušíme a překrojíme podélně na polovinu. Potřeme olivovým olejem a vložíme na 30 minut péct do předehřáté trouby. Po upečení dužinu vyškrábeme ze slupky.
- 3Jarní cibulku a česnek oloupeme, společně s cuketovou dužinou, limetkovou šťávou i olivovým olejem rozmixujeme na pyré. Přimícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme.
- 4Lilek omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej, plátky lilku na něm osmažíme.
- 5Petrželku omyjeme, osušíme a na jemno rozsekáme. Široké nudle promícháme s osmaženými kousky lilku, petrželkou a nakrájeným ovčím sýrem.
- 6Servírujeme na talíře, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.