Skopová kýta po anglicku
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 2kusyPetržel kořen
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 5kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceKapary sterilované
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusPetržel - nať
- 600gramůBrambory vařené
- 1kusMrkev kořen
- 1000gramůSkopová kýta
- 1stroužekČesnek
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
40 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytou, vykostěnou kýtu uvaříme v osolené vodě spolu s očištěnou zeleninou, cibulí, bylinkami a kořením doměkka.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 3/8l vývaru a provaříme. Přidáme 4 lžíce kysané smetany, kapary a ocet.
- 3Měkké maso nakrájíme na plátky, upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou, nakrájenou uvařenou zeleninou a obložíme vařenými bramborami.
- 4Podáváme s kaparovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.