Skopová kýta přírodní

160 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
38 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
602 mg
Cukr
55 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso ze skopové kýty bez kosti osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, okmínujeme, posypeme bylinkami. Poklademe na maso plátky slaniny, zabalíme do role, ovážeme provázkem a potřeme máslem.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej a zabalené maso na něm zprudka opečeme ze všech stran. Vložíme i s výpekem do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme hodinu a půl. Občas podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
  • 3
    V trošce vody rozmícháme mouku, přilijeme k masu a pečeme dalších 30 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme, omáčku dochutíme solí, pepřem a worcesterem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.