Skopová kýta přírodní
160 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 5mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 2špetkyKmín drcený
- 50gramůSlanina vepřová
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2špetkySaturejka
- 2špetkyPelyněk obecný
- 2špetkyMajoránka
- 2špetkyYzop
- 2špetkyŘeřicha
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 600gramůSkopová kýta
- 4stroužkyČesnek
- 2špetkyPetržel kudrnka
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
38 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
602 mg
Cukr
55 mg
Postup přípravy
- 1Maso ze skopové kýty bez kosti osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, okmínujeme, posypeme bylinkami. Poklademe na maso plátky slaniny, zabalíme do role, ovážeme provázkem a potřeme máslem.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a zabalené maso na něm zprudka opečeme ze všech stran. Vložíme i s výpekem do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme hodinu a půl. Občas podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
- 3V trošce vody rozmícháme mouku, přilijeme k masu a pečeme dalších 30 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme, omáčku dochutíme solí, pepřem a worcesterem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.