Skopová kýta s česnekem a zeleninou
75 min.
Ingredience
- 500gramůSkopová kýta
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceSaturejka
- 5stroužkůČesnek
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 20gramůMrkev kořen
- 30gramůCeler řapíkatý
- 20gramůPetržel kořen
- 3kusyCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4,5decilitryVývar jehněčí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 400gramůChléb samožitný
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
30 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Skopovou kýtu odblaníme, odkrojíme všechen viditelný tuk, maso omyjeme odvarem ze saturejky a osušíme. Oloupaný česnek rozetřeme se solí a celou kýtu potřeme a posypeme pepřem a kmínem.
- 2Mrkev, řapíkatý celer a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Očištěné cibule drobně pokrájíme.
- 3V zapékací míse si rozpálíme olej s máslem, zeleninu zpěníme, přidáme maso, které se zeleninou ze všech stran orestujeme dozlatova. Pak vše podlijeme vývarem a dáme do předehřáté trouby péct. Během pečení maso poléváme výpekem a doléváme vývarem, asi 1–2 dl.
- 4Upečené maso vyjmeme, zeleninu poprášíme moukou, promícháme a ještě chvíli pečeme.
- 5Horkou kýtu nakrájíme na plátky, dáme na talíře i se zeleninou a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.