Skopová kýta s česnekem a zeleninou

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
30 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopovou kýtu odblaníme, odkrojíme všechen viditelný tuk, maso omyjeme odvarem ze saturejky a osušíme. Oloupaný česnek rozetřeme se solí a celou kýtu potřeme a posypeme pepřem a kmínem.
  • 2
    Mrkev, řapíkatý celer a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Očištěné cibule drobně pokrájíme.
  • 3
    V zapékací míse si rozpálíme olej s máslem, zeleninu zpěníme, přidáme maso, které se zeleninou ze všech stran orestujeme dozlatova. Pak vše podlijeme vývarem a dáme do předehřáté trouby péct. Během pečení maso poléváme výpekem a doléváme vývarem, asi 1–2 dl.
  • 4
    Upečené maso vyjmeme, zeleninu poprášíme moukou, promícháme a ještě chvíli pečeme.
  • 5
    Horkou kýtu nakrájíme na plátky, dáme na talíře i se zeleninou a podáváme s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.