Skopová plec s rýží
80 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová plec
- 400gramůCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 4stroužkyČesnek
- 150gramůRajčata
- 200mililitrůVývar z hovězích kostí
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůRýže loupaná
- 150gramůCibulka jarní
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1004 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
55 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Skopovou plec pokrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme a lehce
- 2osmažíme. Rajčata oloupeme, nakrájíme a spolu s pokrájenou cibulí podusíme, smícháme s masem, zalijeme vývarem a zakryté dusíme.
- 3Uvaříme rýži a uchováme v teple. Nakrájíme petrželku a utřeme
- 4česnek se solí, petrželku a česnek rozdělíme na dvě části, jednu přimícháme k masu, druhou část vložíme do omáčníku s trochou vývaru. Rýži politou máslem poklademe masem a obložíme nakrájenými jarními cibulkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.