Skopová plec v rýži
60 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 400gramůRýže dušená
- 600gramůSkopová plec
- 6stroužkůČesnek
- 80gramůMrkev sterilovaná
- 80gramůCeler bulvový
- 80gramůPetržel kořen
- 2lžičkySůl
- 2špetkyRozmarýn sušený
- 2špetkyBazalka
- 2kusyVejce slepičí
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
38 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Necháme zpěnit, přidáme nadrobno pokrájenou mrkev, petržel a celer, osolíme, ochutíme rozmarýnem, bazalkou, krátce podusíme, přidáme k zelenině menší kousky masa, podlijeme trochou vody a dusíme 15 minut. Maso oddělíme od zeleniny a zeleninu promícháme s dušenou rýží.
- 2Pekáček vymažeme máslem, na dno vložíme polovinu rýžové směsi, na ni poklademe kousky masa a poslední vrstvou bude druhá polovina rýžové směsi. Zalijeme rozšlehanými vejci, zapékáme 25 minut.
- 3Pokrm rozdělíme na 4 porce a posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.