Skopová plec v rýži

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
38 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Necháme zpěnit, přidáme nadrobno pokrájenou mrkev, petržel a celer, osolíme, ochutíme rozmarýnem, bazalkou, krátce podusíme, přidáme k zelenině menší kousky masa, podlijeme trochou vody a dusíme 15 minut. Maso oddělíme od zeleniny a zeleninu promícháme s dušenou rýží.
  • 2
    Pekáček vymažeme máslem, na dno vložíme polovinu rýžové směsi, na ni poklademe kousky masa a poslední vrstvou bude druhá polovina rýžové směsi. Zalijeme rozšlehanými vejci, zapékáme 25 minut.
  • 3
    Pokrm rozdělíme na 4 porce a posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.