Skopové karbanátky s bůčkem
45 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 10gramůCeler - nať
- 1lžíceHořčice
- 4stroužkyČesnek
- 400gramůSkopové maso přední
- 200gramůVepřový bok
- 200gramůStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKmín drcený
- 1lžičkaMajoránka
- 400gramůBramborová kaše
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
947 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
72 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso a vepřový bůček pokrájíme na větší kusy, posypeme solí, pepřem, kmínem, majoránkou, dvakrát umeleme na masovém strojku. Vmícháme utřený česnek, vejce, strouhanku, lžíci hořčice a najemno posekanou celerovou nať. Dobře promícháme a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme menší placičky, uhladíme mokrou rukou, v pánvi rozpálíme olej a placičky na něj pokládáme. Smažením se trochu nafouknou, takže dostanou tvar karbanátků. Smažíme z každé strany asi 7 minut.
- 2Podáváme s bramborovou kaší nebo jen tak s hořčicí a chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.