Skopové kari na hrachu
50 min.
Ingredience
- 500gramůSkopové maso přední
- 150gramůHrách
- 3kusyBrambory
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusFeferony
- 1lžíceMouka kukuřičná
- 1špetkaSůl
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaGaram masala
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 0,5lžičkaCukr moučkový
- Horké koření [39441]
- 0,25lžičkaHřebíček
- 1lžičkaKoriandr celý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaKardamom
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,12lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5kusSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
46 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hrách necháme přes noc namáčet. Brambory nakrájíme, na rozpáleném tuku osmažíme, přidáme horké koření, posekanou cibuli, petrželku i česnek a orestujeme. Vmícháme hrách, koření a opět osmahneme.
- 2Zalijeme vodou a dusíme. Vložíme nakrájené maso, nadrobno rozkrájenou feferonku, ochutíme cukrem a solí. Jakmile maso změkne, zahustíme šťávu moukou, rozmícháme a provaříme.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.