Skopové maso s rýží (pilaf)
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusSůl
- 250gramůRýže dušená
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 4kusyPepř černý celý
- 1kusHovězí vývar základní
- 50gramůSýr Parmezán
- 1kusStrouhanka
- 4lžíceZelenina kořenová
- 2kusyHřebíček
- 600gramůSkopová plec
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
940 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
50 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme.
- 2Rozehřejeme polovinu másla, osmahneme a podusíme na něm nakrájenou kořenovou zeleninu spolu s nakrájenou cibulí. Na tento základ přidáme připravené maso, opečeme po obou stranách, podlijeme a dusíme do měkka.
- 3Přebranou rýži otřeme, opražíme dozlatova na druhé části másla, zalijeme do roviny vývarem a dusíme téměř do měkka.
- 4Zapékací mísu vymastíme, vložíme do ní vrstvu podušené rýže, následné plátky masa, které zakapeme šťávou z masa a přikryjeme zbylou rýží. Vrchní vrstvu rýže posypeme strouhaným sýrem smíchaným s dvěmi lžícemi strouhané housky, pokapeme máslem a pilav pečeme 1/2 hodiny v rozehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.