Skopové maso s rýží (pilaf)

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
940 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
50 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme.
  • 2
    Rozehřejeme polovinu másla, osmahneme a podusíme na něm nakrájenou kořenovou zeleninu spolu s nakrájenou cibulí. Na tento základ přidáme připravené maso, opečeme po obou stranách, podlijeme a dusíme do měkka.
  • 3
    Přebranou rýži otřeme, opražíme dozlatova na druhé části másla, zalijeme do roviny vývarem a dusíme téměř do měkka.
  • 4
    Zapékací mísu vymastíme, vložíme do ní vrstvu podušené rýže, následné plátky masa, které zakapeme šťávou z masa a přikryjeme zbylou rýží. Vrchní vrstvu rýže posypeme strouhaným sýrem smíchaným s dvěmi lžícemi strouhané housky, pokapeme máslem a pilav pečeme 1/2 hodiny v rozehřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.