Skopové maso v rýži
60 min.
Ingredience
- 800gramůSkopová kýta
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 1lžíceOregano sušené
- 2lžíceKečup
- 200gramůRýže loupaná
- 4špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 600mililitrůVoda pitná
- 6stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
31 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso opláchneme, okrájíme všechen lůj, maso nakrájíme na kostky a osolíme a opepříme. V tlakovém hrnci na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli s nastrouhaným česnekem. Poté vložíme maso, ze všech stran orestujeme, posypeme oreganem, vmícháme kečup, podlijeme vodou, dobře promícháme a hrnec uzavřeme.
- 2Maso dusíme zhruba 25 minut, poté hrnec odstavíme a necháme zchladnout. K masu přidáme rýži, kterou jsme dobře propláchli horkou vodou. Hrnec znovu uzavřeme a dusíme ještě asi deset minut. Hrnec odstavíme, maso s rýží necháme dojít a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.