Skopové ragú s rýží
140 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1500gramůSkopové maso přední
- 3lžičkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 100gramůSádlo škvařené
- 2kusyBobkový list
- 2špetkyTymián čerstvý
- 5gramůPetržel - nať
- 3kusyRajčata
- 1000gramůRýže dušená
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
46 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nahrubo, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme kousky masa a opékáme. Přisypeme cibuli, orestujeme, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Ochutíme bobkovým listem, petrželkou, tymiánem a česnekem. Přisypeme ještě oloupaná rajčata bez jader a vaříme 1 a 1/2 hodiny. Nyní vmícháme dušenou rýži, povaříme ještě 1 minutu, stáhneme z ohně a necháme 10 minut odpočívat, aby rýže do sebe vsákla veškerou vůni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.