Skopové řízky po anglicku (mutton - chop)
50 min.
Ingredience
- 800gramůSkopový hřbet
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceStrouhanka
- 1šálekŘeřicha
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
979 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
84 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
663 mg
Cukr
754 mg
Postup přípravy
- 1Omytý skopový hřbet nakrájíme na řízky. Lehce je naklepeme, potřeme solí, pepřem, česnekem, hořčicí a nasekanou petrželkou. Cípy řízků přehneme a upevníme párátkem.
- 2Maso obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s hořčicí a lžičkou oleje a ve strouhance.
- 3Řízky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
- 4Podáváme upravené na míse a obložené řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.