Skopový guláš s kapustou a fazolkami
80 min.
Ingredience
- 750gramůSkopová plec
- 100gramůSlanina vepřová
- 250gramůBrambory
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 80gramůCibule
- 200gramůKapusta hlávková
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 3gramyPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 3gramyNové koření celé
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 4stroužkyČesnek
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
45 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso nakrájíme na větší kousky, očištěnou mrkev, petržel a celer na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, kapustu na proužky, brambory na plátky, fozolky překrojíme, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, mrkev, celer, petržel, orestujeme, přidáme maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Zasypeme mletou paprikou, podlijeme vodou a dusíme půl hodiny. Nyní přidáme fazolky, kapustu, nové koření, česnek, brambory a dusíme doměkka.
- 3Guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.