Skopový guláš se žampiony
110 min.

Ingredience
- 300mililitrůVoda pitná
- 600gramůSkopová plec
- 150gramůCibule
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 1,5lžičkyPaprika mletá sladká
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 250gramůBrambory
- 120gramůMrkev kořen
- 80gramůPetržel kořen
- 180gramůŽampiony čerstvé
- 20gramůSlanina vepřová
- 3lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
40 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nakrájíme cibuli. Maso nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme osolené maso, utřený česnek a osmahneme, přilijeme zpěněnou papriku, zalijeme vodou a dusíme. Je-li maso měkké, vydusíme základ na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme trochou vývaru a rozmícháme. Nakonec přidáme na kostky nakrájené brambory, drobně pokrájenou zeleninu a žampiony, vše předem osmažíme na slanině. Dusíme do měkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.