Sladkokyselá brokolicová polévka s kurkumou

130 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
15 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou brokolici rozdělíme na růžičky. Omytý a očištěný pórek pokrájíme na kolečka a nakládané kapary scedíme a necháme odkapat.
  • 2
    Oloupanou žlutou dýni pokrájíme na malé kostičky.
  • 3
    V hrnci si na rozehřátém másle podusíme dýni s pórkem. Dusíme přibližně 4-5 minut, přilijeme 1 litr zeleninového bujonu a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přidáme brokolici, 2 lžíce bílého vína, 1 lžíci kurkumy, 2 lžíce ostré hořčice, 2 lžíce kapary, 4 lžíce cukru a podle chuti sůl a pepř.
  • 4
    Vaříme 5 minut, přimícháme omytou, drobně pokrájenou petrželku a podáváme.
  • 5
    Zeleninový bujon [30258]:
  • 6
    Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.
  • 7
    V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.
  • 8
    Přilijeme 0.5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,
  • 9
    svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.
  • 10
    Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.
  • 11
    Případně dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.