Sladkokyselý srnčí ořech

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
936 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
30 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
928 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    500ml vína svaříme s bylinkami, po vychladnutí do vína vložíme svíčkovou a necháme marinovat 48 hodin.
  • 2
    Srnčí ořechy potřeme olejem, opepříme a marinujeme také v marinádě, ale pouze 24 hodin.
  • 3
    Svíčkovou vyjmeme z marinády, necháme okapat a poté osmahneme na rozpáleném másle.
  • 4
    Marinádu slijeme přes sítko a dáme vařit. Jakmile se vaří, sebereme pěnu z hladiny, přidáme koření.
  • 5
    Chvíli povaříme, přidáme rozmačkané hrozny a polovinu vývaru.
  • 6
    Osolíme a varem zredukujeme na polovinu objemu.
  • 7
    Portské smícháme se zbytkem vývaru a uvedeme k varu, jakmile omáčka zhoustne, přilijeme zbytek vína a vlijeme k omáčce z marinády.
  • 8
    Opepříme, vmícháme kousek másla.
  • 9
    Ořechy a svíčkovou osmažíme na rozpáleném oleji, svíčkovou naporcujeme na plátky a společně s ořechy podáváme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.