Sladkokyselý srnčí ořech
65 min.
Ingredience
- 1000mililitrůVíno červené
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 60mililitrůOlej olivový
- 250gramůHovězí svíčková
- 40gramůMáslo čerstvé
- 4gramyJalovec
- 2gramyHřebíček
- 200mililitrůVíno portské
- 1lžičkaKmín drcený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůHroznové víno
- 200mililitrůVývar telecí
- 3stroužkyČesnek
- 800gramůSrnčí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
936 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
30 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
928 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1500ml vína svaříme s bylinkami, po vychladnutí do vína vložíme svíčkovou a necháme marinovat 48 hodin.
- 2Srnčí ořechy potřeme olejem, opepříme a marinujeme také v marinádě, ale pouze 24 hodin.
- 3Svíčkovou vyjmeme z marinády, necháme okapat a poté osmahneme na rozpáleném másle.
- 4Marinádu slijeme přes sítko a dáme vařit. Jakmile se vaří, sebereme pěnu z hladiny, přidáme koření.
- 5Chvíli povaříme, přidáme rozmačkané hrozny a polovinu vývaru.
- 6Osolíme a varem zredukujeme na polovinu objemu.
- 7Portské smícháme se zbytkem vývaru a uvedeme k varu, jakmile omáčka zhoustne, přilijeme zbytek vína a vlijeme k omáčce z marinády.
- 8Opepříme, vmícháme kousek másla.
- 9Ořechy a svíčkovou osmažíme na rozpáleném oleji, svíčkovou naporcujeme na plátky a společně s ořechy podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.